Kunsten å lytte

Musikk som inngang til en god dialog

Lytting er en forutsetning for god kommunikasjon. Likevel er lytting et tema som har vært lite undersøkt og som det trengs mer forståelse rundt. Annabel Guaita er pianist med en kunstnerisk doktorgrad i musikk. I dette foredraget bruker hun musikken som virkemiddel til å forstå oss selv og måten vi kommuniserer på. Du får et mer bevisst forhold til egen lytting både i det daglige og på jobben. Som bonus får du en ny og annerledes opplevelse av musikk.

Del 1 Musikk og lytting (45 min)
Vi lytter oss gjennom to ulike musikkstykker, stopper opp underveis og reflekterer over overføringsverdien til hvordan vi kommuniserer med andre mennesker. Annabel illustrerer gjennom musikken: Hva hører vi her? Hva er det denne musikken forsøker å si? Vi undersøker tre ulike perspektiver: Indre lytting, aktiv lytting og total lytting.

Del 2 Gruppeøvelse (30 min)
Deltagerne går sammen i grupper på to eller fire personer. Her overfører vi redskapene vi har fått og øver på å ta ulike perspektiv og fortolkninger av hva som blir sagt i en dialog.

Del 3 Oppsummering (15 min)

Hva har vi lært av disse øvelsene, denne musikken og på hvilken måte kan dette hjelpe oss i en kompleks hverdag?

Praktisk info
Varighet 1,5 time
Teknisk behov: Akustisk piano
Musikk:
Edvard Grieg: Morgenstemning fra Peer Gynt opus 23
Arnold Schönberg: Sechs Kleine Klavierstücke opus 19

Foredraget passer for alle som er ute etter en annerledes opplevelse til bedriften eller konferansen. Som bonus får du kanskje en ny og annerledes opplevelse av musikk.

Praktisk info
Foredraget kan skreddersyes for konferanser, eventer, bedriftsmøter, teambuilding, vennegjenger etc

  • Kan holdes på norsk eller engelsk.
  • Varighet alt fra en time til et lengre seminar på 4 timer.
  • Flygel/piano kan medfølge dersom det ikke finnes i lokalet.
  • Avtale med et eksklusivt showroom i Bergen sentrum.

 

Annabel Guaita er pianist med en kunstnerisk doktorgrad i musikk. Hun har spilt konserter i inn – og utland og er hyppig brukt som foredragsholder debattant og musikkritiker.  Hun er tidligere formidlingsleder på Komponisthjemmene i KODE og kursholder i tango og lederskap blant annet for AAF og Solstrandprogrammet. Med hennes konsept Lyttelos holder hun utsolgte foredrag blant annet for Bergen Filharmoniske Orkester.