Det kan være krevende å lytte til lange musikkverk. For hva skal vi egentlig lytte etter? Hvordan kan musikken bli noe mer enn et «soundtrack» for våre egne dagdrømmerier?

Musikk kan ikke sees eller tas på, tonene forsvinner like fort som de er spilt. Likevel finnes muligheten at vi ikke bare lytter fra ett øyeblikk til et annet, men også kan få en opplevelse av helhet. For å få lange musikkverk til å gi slik mening, kreves det tilstedeværelse av oss som lyttere.

På et lyttelosforedrag får deltagerne de viktigste universelle nøklene de trenger for å selv kunne låse opp musikken. Sammen undersøker vi hva i musikken som kan gi gjenklang i det å være menneske. Finnes det en overføringsverdi, noe som forener oss i en felles opplevelse av musikken?

Gjennom å utforske egen lytting blir man kjent med helt nye sider ved seg selv. Du blir kjent med det fulle potensialet i din rolle som lytter.

Disse crashkursene har i flere år vært avholdt i samarbeid med Bergen Filharmoniske Orkester og gått for utsolgte hus på Litteraturhuset i Bergen. 


Samarbeidet med Lyttelos har langsiktig verdi for å pleie våre eksisterende publikum og å bygge nytt publikum for våre konserter. Vi opplevde stor interesse og publikumspågang. (Therese Tefre Steen, Markedssjef i BFO)

Velg mellom:
Mozart symfoni nr 40, Beethoven symfoni nr 5 eller 3.
Andre verk kan forberedes på forespørsel.